Usein kysyttyä

Verkottaja on vuodesta 2015 toiminut osuuskunta, joka on yksi Suomessa käytettävistä yritysmuodoista. Se on jäsentensä omistama henkilöyhteisö. Verkottajan tavoitteena on työllistää jäsenensä tarjoamalla työnhakutaitoja vahvistavia koulutus- ja kehittämispalveluja sekä auttaa heitä hyödyntämään työn uusia mahdollisuuksia.

Verkottaja on aktiivinen, luotettava ja kehittyvä  asiantuntijayhteisö, joka toimii ihmisläheisesti ja vastuullisesti. Verkottaja haluaa omalla toiminnallaan kehittää suomalaista työelämää ja edistää  työn uusien mahdollisuuksien tehokasta hyödyntämistä jäsenkunnassaan.

Liittymällä jäseneksi saat myös yhden äänen osuuskunnassa, jolla voit halutessasi osallistua osuuskunnan kehittämiseen ja yhdessä yrittämiseen. Toimintaa ohjaa osuuskuntalaki ja osuuskunnan säännöt. Osuuskunnalla on hallituksen valitsema toimitusjohtaja ja hallitus.

Molemmat ovat mahdollisia. Osa jäsenistämme on työsuhteessa Verkottajaan.  Jos olet kokenut oman alasi asiantuntija ja kehittäjä, sinulla on mahdollisuus liittyä jäseneksi, työllistää itse itsesi ja työllistyä myös Verkottajan omiin, sisäisiin kehittämishankkeisiin esimerkiksi myynnin, digitaalisen/some-markkinoinnin, koulutuksen ja osaamisen kehittämisen alueilla.

Voit toimia Verkottajassa myös kevytyrittäjänä. Hyödyntämällä Verkottajan tarjoamaa laskutuspalvelua, työn voi kuitenkin tehdä ilman y-tunnusta. YEL-vakuutus on otettava kun tulot ovat vähintään 9 010,28 euroa vuonna 2024.

Mikäli olet työnhakija ja saat työttömyyspäivärahaa, huomioithan TE toimiston ja työttömyyskassojen omat säädökset. Jäsenen  työttömyysturva ja sen taso määräytyy TE toimiston, työttömyyskassojen ja Kelan säädösten sekä tulkintojen mukaan, jotka jäsenen on selvitettävä itse.

Osuuskunta Verkottajan osuusmaksu on 20 euroa ja liittymismaksu 59 euroa (sis. alv), yhteensä 79 euroa.

Hallintomaksu on 7% arvonlisäverottomasta laskun loppusummasta.

Minimipalkkiomme on 15 € per lasku.

 • Osuuskunta Verkottaja on avoin kaikille yksityishenkilöille.
 • Pääpaino on itsensä työllistämisen edistämisessä projektiluonteisissa ja/tai osa-aikaisissa työtehtävissä.
 • Osuuskuntaamme kuuluu yli 70 jäsentä. Osuuskunnan koko takaa, että sinua ei kohdella jäsenyyden vuoksi automaattisesti yrittäjänä.
 • Autamme jäseniämme asioimaan TE-toimiston ja työttömyyskassojen kanssa.
 • Osuuskunta Verkottaja on jäsentensä omistama yhteisö, joka tukee heidän työllistymistään.
 • Jäsenet pääsevät käyttämään osuuskunnan palveluja ja koulutuksia.
 • Verkoston avulla voit löytää myös sinulle sopivia kumppaneita.

Osuuskunta Verkottaja tarjoaa yksityishenkilöille mahdollisuuden harjoittaa ammattiaan ja hankkia osaamisellaan itselleen toimeentulon.

Verkostomme avulla voit löytää sinulle sopivia yhteistyökumppaneita sekä mahdollisia asiakkaita.

Jäsenet pääsevät käyttämään osuuskunnan laskutus- ja palkanmaksupalveluja.

Työskentelyyn liittyvät tiedot toimitetaan osuuskunnalle ja kun työ on tehty asiakkaalle voidaan lähettää lasku. Ilmoita osuuskunnalle selkeästi millaisesta työstä haluat laskuttaa, tunti tms. hinta (sis. alv vai ei) sekä tarkat tiedot asiakkaasta. Nimi, osoite, yhteystiedot, Y-tunnus (jos yritys).

Osuuskunnalla on kaksi palkanmaksupäivää kuukaudessa.

Peruskäytännön mukaisesti kuukauden 8. päivään mennessä maksetut laskut maksetaan palkkana kuluvan kuun puolivälissä.

Kuukauden 23. päivään mennessä maksetut laskut maksetaan palkkana seuraavan kuukauden vaihteessa. Maksupäiviin vaikuttavat mm. viikonloput, helmikuu (28pv), joulu, pääsiäinen, juhannus yms juhlapyhät.

Palkanlaskun yhteydessä tehdään palkkalaskelma, joka toimitetaan jäsenelle, kun asiakaslasku on maksettu.

 1. Ilmoita TE-toimistoon, että olet liittymässä osuuskuntaan.
 2. Liity osuuskuntaan lähettämällä meille jäsenhakemus.
 3. Ilmoita TE-toimistoon, kun alat laskuttaa työtäsi osuuskunnan kautta.
 4. TE-toimisto antaa liittyjälle uuden lausunnon työttömyysturvasta.
 5. Jos laskutettava summa on vähän tai alle työttömyysturvan määrän – > sovitellun päivärahan mahdollisuus

Katso lisää www.kela.fi/soviteltu-tyottomyysetuus.

Verkottaja toimii työlainsäädännön, osuuskuntalain ja osuuskunnan sääntöjen mukaisesti.

 • Jäsen sitoutuu antamaan työtään varten siihen tarvittavat tiedot rehellisesti ja viipymättä.
 • Jäsenellä on tiedonantovelvollisuus työsuhteisena työntekijänä.
 • Jäsenen on ilmoitettava osuuskunnalle etukäteen työnsä sisällöstä ja annettava totuudenmukaiset tiedot laskutettavasta työstä.

Jäsen voi erota Osuuskunta Verkottajasta ilmoittamalla siitä kirjallisesti osuuskunnan hallitukselle. Eroaminen alkaa heti tai sopimuksen mukaan. Osuuskunta palauttaa osuusmaksun eronneelle jäsenelle takaisin.