Haluatko työllistää itsesi kevytyrittäjänä?

Monet haaveilevat siitä, että voisivat työllistää itse itsensä. Osaamistakin  on jo ehtinyt kertyä,  jota voisi ehkä tuotteistaa ja myydä. Moni kuitenkin epäröi, koska yrityksen perustaminen tuntuu monimutkaiselta ja riskit liian suurilta.

Verkottajan Kevytyrittäjyys on helppo tapa aloittaa ja kokeilla yrittäjyyttä. Hyödyntämällä Verkottajan laskutuspalvelua, sinun ei tarvitse perustaa omaa yritystä ja voit minimoida hallinnolliset tehtävät. Voit keskittyä tekemään sitä, mikä on ydinosaamistasi, ilman turhaa byrokratiaa. Samalla myös yrittäjyyteen liittyvät riskit on helpompi hallita.

Laskutuspalvelumme hoitaa kevytyrittäjän puolesta monenlaisia tehtäviä kuten  laskutuksen, perinnän, verot, ennakonpidätykset ja muut työnantajamaksut sekä maksaa korvauksen kevytyrittäjälle.

Kevytyrittäjä ei tarvitse y-tunnusta. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että viranomaiset pitävät kevytyrittäjää lähtökohtaisesti yrittäjänä ja YEL- (yrittäjäeläke) vakuutus tarvitaan mikäli tulot ovat vähintään 9 010,28 euroa vuonna 2024.

Myös TE-toimisto kohtelee kevytyrittäjiä samalla tavalla kuin esimerkiksi  toiminimiyrittäjiä. Sivutoiminen yrittäjä kuitenkin yleensä tulkitaan palkansaajaksi.