Osk Verkottaja luo työnteolle uusia mahdollisuuksia

Merkitystä, joustavuutta, vaikuttamista ja yhteisön tukea

Verkottaja on uuden työn asiantuntija, jonka palveluja hyödyntämällä yhä useammat löytävät itselleen sopivan tavan työllistyä. Verkottajassa jäsenet kehittävät työllistymistaitojaan, saavat tukea työllistämään itsensä asiantuntijoina ja löytävät uuden suunnan uralleen.   

Verkottaja on osuuskunta, jossa useimmat jäsenet ovat työsuhteessa Verkottajaan. Samanaikaisesti jokainen jäsen on myös omistaja, jolla on vaikutusvaltaa.  Verkottajan jäsenyys ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin yrittäjyys. Yksittäisen jäsenen omistusosuus on alle 15 %. Tämä on tärkeää esimerkiksi asioitaessa TE-toimiston kanssa työttömyysetuuksiin liittyen.  

Osuuskunnilla on pitkä historia Suomessa. Niiden arvoissa ja toimintaperiaatteissa on kuitenkin paljon sellaista, joka sopii loistavasti myös tähän päivään – erityisesti nyt kun työelämä muuttuu nopeasti. Sitran (Suomen itsenäisyyden juhlarahaston) tämän kevään tutkimus yritysten liiketoiminnan kehittämiseen vaikuttavista trendeistä (Yritys-oppilaitoskysely 2021) korosti erityisesti työn merkityksellisyyden, verkostomaisen toiminnan, kasvavan osaajapulan sekä digitalisaation merkitystä. Näihin tärkeinä pidettyihin asioihin myös Verkottaja -Uuden Työn Keskus- pyrkii vastaamaan. Meillä voit tehdä merkityksellistä asiantuntijatyötä, joustavasti ja omilla ehdoillasi.  Lisäksi saat tukea verkostosta, joka koostuu Verkottajan muista jäsenistä. Verkottajassa myös osaamisesi kehittyy, tämän päivän työelämän edellyttämällä tavalla. Näin toimimalla Verkottaja pystyy helpottamaan asiakkaidensa osaajapulaa ja luoda uutta työtä. 

Verkottajan jäsenenä – ja siis myös omistajana – kannattaa olla aktiivinen. Näin varmistuu, että Verkottajan toimintaa kehitetään jäsenten tarpeet ja toiveet edellä. Ja mitä useampi jäsen jakaa ajatuksensa, sitä enemmän kertyy ideoita toiminnan kehittämiseen. Miten sinä haluaisit kehittää Verkottajan toimintaa? Minkälaisia uusia palveluja haluaisit Verkottajan tarjoavan jäsenistölleen? Tule mukaan jakamaan ajatuksiasi muiden jäsenten ja johdon kanssa. 

Verkottaja järjestää näin kesän alussa lakisääteisen osuuskunnan kokouksensa. Vakioagendaan kuuluu mm. tilinpäätöksen läpikäynti, mutta mukana on myös vuoden aikana toteutettujen uudistusten esittelyä. Lisäksi tilaisuudessa tehdään tärkeitä toimintaan liittyviä päätöksiä. Niiden lopputulemaan jäsenet voivat suoraan vaikuttaa. Kutsu kokoukseen on lähetetty kaikille jäsenille. 

Jos olet Verkottajan jäsen ja omistaja, ilmoittaudu mukaan osuuskunnan kokoukseen, joka pidetään 15.6 alkaen klo 17:00. Kokous toteutetaan etänä. Tilaisuudessa saat tiiviissä paketissa tärkeimmät tiedot omistamasi yrityksen viime vuoden tapahtumista ja jatkosuunnitelmista. Voit ilmoittautua vaikka saman tien osoitteeseen info@osuuskuntaverkottaja.fi. Paluuposti tuo lisätietoja ja linkin Teams kokoukseen. 
 
Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

Eero Neva 
Toimitusjohtaja